Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN REPUBLICA SERBIA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN DÂMBOVIȚA

2 februarie 2023

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat ieri un bărbat din Republica Serbia, care se afla în ședere ilegală. Acesta a fost îndrumat către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

La data de 1 februarie a.c., poliţiştii de imigrări din Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse poliţiştii au depistat, pe raza municipiului Târgoviște, un bărbat, în vârstă de 57 de ani, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit faptul că acesta a intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Având în vedere că persoana în cauză este membru de familie al unui cetățean român, iar în astfel de situații este interzisă măsura returnării, a fost îndrumat către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

****

Interzicerea returnării

Măsura returnării nu poate fi dispusă împotriva străinilor aflați în oricare dintre următoarele situații:

a) străinul este minor, iar unul dintre părinții acestuia are drept de ședere în România;

b) străinul este părinte al unui minor care are cetățenia română, dacă minorul se află în întreținerea acestuia sau dacă există obligația plății pensiei de întreținere, obligație pe care străinul și-o îndeplinește cu regularitate;

c) străinul este căsătorit cu un cetățean român sau cu un străin care are drept de ședere pe termen lung pe teritoriul României;

d) străinul a depășit vârsta de 65 de ani.

Decizia de returnare constituie actul administrativ prin care Inspectoratul General pentru Imigrări constată șederea ilegală pe teritoriul României a străinului și stabilește obligația acestuia de returnare, precum și termenul pentru plecarea voluntară.

Mai multe informații privind acest domeniu legislativ găsiți aici: https://igi.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2022/11/ORDONANTA-DE-URGENTA-nr.-194-din-12-decembrie-2002.pdf

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut