Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

5 noiembrie 2019

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat de 37 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în cauză fiind interzisă îndepărtarea, întrucât este memebru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 4 noiembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre și nici nu a efectuat demersuri pentru reglementarea acestuia.

Având în vedere cele constatate, întrucât străinul în cauză este membru de familie al unui cetățean român, i s-a adus la cunostință că are posibilitatea de a-și prelungi dreptul de ședere în România în scopul reîntregirii familiei. Totodată, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut