Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN REGATUL UNIT AL MARII BRITANII ȘI AL IRLANDEI DE NORD DEPISTAT ÎN ȘEDERE ILEGALĂ, ÎN JUDEȚUL HARGHITA

3 octombrie 2023

Polițiștii de imigrări din Harghita, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita au desfășurat, ieri, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale. Un bărbat din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost depistat în ședere ilegală. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 lei, fiind emisă și decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

La data de 2 octombrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Harghita, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita au desfășurat, în municipiul Miercurea Ciuc, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a străinilor.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat un bărbat de 33 de ani, din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit că persoana în cauză a intrat legal în România, în scop de vizită, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele bărbatului decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu actul normativ menționat anterior.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut