Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN PAKISTAN, DEPISTAT ÎN ȘEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN SĂLAJ

10 mai 2023

Polițiștii de imigrări din Sălaj, în cooperare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, au depistat, ieri, pe raza județului, un bărbat din Pakistan care se afla în ședere ilegală. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre. La ieșirea din țară, pe numele bărbatului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

La data de 9 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Sălaj, în cooperare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat un bărbat de 39 de ani, din Pakistan, care se afla în ședere ilegală și desfășura activități lucrative la o societate comercială din județul Sălaj.

Din verificări a reieșit că acesta a intrat legal în România, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Pe numele persoanei în cauză a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele bărbatului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile actului normativ mai sus menționat.

Totodată, polițiștii de imigrări continuă verificările și față de reprezentantul societății angajatoare, iar la finalizarea acestora vor fi dispuse măsuri în consecință, dacă va fi cazul.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut