Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN NEPAL DEPISTAT LA MUNCĂ FĂRĂ FORME LEGALE

22 septembrie 2022

PE RAZA JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița au depistat ieri un bărbat din Nepal care desfășura activități lucrative fără forme legale, la o societate comercială. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare. Față de reprezentanții societății comerciale a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, au desfăşurat, miercuri, 21 septembrie a.c., o acţiune pe linia prevenirii și combaterii muncii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competenţă, ocazie cu care au fost verificați mai mulți angajatori cu privire la respectarea legislației.

În cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza de competență, un bărbat, de 36 de ani, din Nepal, care desfășura activități lucrative fără forme legale la o societate comercială din domeniul construcțiilor.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cetățeanul străin a intrat legal în România, în baza unei vize de lungă ședere, în scop de angajare în muncă, și desfășura activități lucrative la un angajator fără contract de muncă și aviz de angajare.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au revocat dreptul de ședere al cetățeanului străin și au emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

La ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, față de reprezentanții societății comerciale angajatoare a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă activitățile de prevenire și combaterea şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax: 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut