Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN NEPAL, DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN  JUDEȚUL COVASNA

25 noiembrie 2022

Polițiștii de imigrări din Covasna, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat din Nepal, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara noastră, în termen de 15 zile și sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Judeţului Covasna au organizat, la data de 24.11.2022 a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competență.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii au fost depistat un bărbat din Nepal, în vârstă de 35 ani, care a intrat legal pe teritoriul României, însă la expirarea perioadei de ședere acesta nu a părăsit țara și nici nu a întreprins demersuri în vederea prelungirii dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile. Totodată, cetățeanul străin a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.  

Biroul pentru Imigrări al Judeţului Covasna, va continua activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor utilizând toate resursele proprii de care dispune pe acest segment de activitate şi cooperând cu toate instituţiile interesate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0267307467 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI COVASNA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut