Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN MAROC, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

4 decembrie 2020

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un cetățean străin, din Maroc, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele său a fost emisă o decizie de returnare sub escortă, iar până la îndepărtare va fi luat în custodie publică. Totodată, la ieșirea din țară, va fi instituit consemn de nepermiterea intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 04 decembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat pe raza de competență, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Maroc, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că cetăţeanul străin, anterior depistării, avea obligația de a părăsi teritoriul țării noastre, măsură pe care nu a respectat-o.

Ca urmare a celor constatate s-a dipus luarea în custodie publică, străinul fiind introdus în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică din Otopeni, până la îndepărtare. Totodată, la ieşirea din ţară , pe numele său va fi instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut