Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT  DIN CHINA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIȚA

20 noiembrie 2023

Polițiștii din cadrul  Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din China, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 19 noiembrie a.c., o acțiune cu forțe proprii pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat un bărbat din China, în vârstă de 46 de ani, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta a intrat legal în România însă, la expirarea vizei, nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 400 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut