Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN ALBANIA, DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL DOLJ

23 martie 2018

 Poliţiştii de imigrări din Dolj au depistat cu ședere ilegală un bărbat din Albania, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi obligat, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj au organizat, la data de 22 martie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistat, cu şedere ilegală, un bărbat de 30 de ani,  din Albania.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul a intrat legal în țara noastră, în baza Regulamentul nr. 610/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, care îi permite intarea în România pentru o  şedere a cărei durată nu depăşeşte 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis, pe numele acestuia, decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile. Totodată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei, conform prevederilor OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrari Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, e-mail dj.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.  

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI DOLJ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut