Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

BĂRBAT DIN ALBANIA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

24 octombrie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat din Albania, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă și îndrumat către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere, în calitate de membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Biroul pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, împreună cu lucrători ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, au desfăşurat în data de 21 octombrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza de competență, un bărbat din Albania, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, iar la expirarea  perioadei de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre și nici nu a făcut demersuri de prelungire a dreptului de ședere.

Întrucât persoana în cauză este membru de familie al unui cetăţean român, polițiștii de imigrări i-au adus la cunoștință faptul că are posibilitatea de a-și prelungi dreptul de ședere în România, în scop de reîntregirea familiei, la formatiunea Inspectoratului General pentru Imigrari competentă teritorial.  Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Biroul pentru Imigrări al Județului Dâmbovița, continuă activitățile de prevenire și combaterea şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax: 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut