Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ASPECTE DIN SITUAȚIA OPERATIVĂ A INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI, ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

22 mai 2020

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat, în această săptămână, la nivel național, mai multe acțiuni de informare, prevenire și combatere a migrației ilegale și a muncii nedeclarate pe teritoriul României. De asemenea, au fost reluate în totalitate activitățile de primire și eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de ședere și a rezidenței cetățenilor europeni, cu respectarea măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus Covid -19.

În urma acțiunilor întreprinse, la nivel național, au fost depistați 40 de cetățeni străini în ședere ilegală. Au fost emise 40 de decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 10 persoane fiind îndepărtate sub escortă până la frontiera de stat.

De asemenea, polițiștii de imigrări au întreprins demersuri de luare în custodie publică a 10 cetățeni străini până la îndepărtarea lor de pe teritoriul României.

Pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul migraţiei, poliţiştii au aplicat cetăţenilor străini 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1200.00 de lei.

În contextul reluării în totalitate a activităților de primire și eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de ședere și a rezidenței cetățenilor europeni, în această săptămână, au fost înregistrate peste 1000 de cereri de prelungirea dreptului de ședere, iar 190 de europeni au solicitat documente de rezidență. De asemenea, au fost emise peste 260 de documente de ședere cetățenilor străini și beneficiarilor unei forme de protecție.

Principalele scopuri pentru care străinii au solicitat reședința sau domiciliul pe teritoriul României sunt angajare în muncă și conexe dreptului la unitatea familiei.

Polițiștii de imigrări au primit peste 200 de solicitări de avize pentru angajarea în muncă a străinilor, cele mai multe pentru lucrători permamenți și detașați. Pentru nerespectarea prevederilor privind angajarea în muncă trei societăți au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 1500.00 de lei.

Pe linie de azil, au fost înregistrate 5 cereri, iar pentru alte 7 persoane a fost acordată protecția internațională. De asemenea, pentru 11 solicitanți de azil au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecție internațională.

Acțiunile polițiștilor de imigrări de informare și prevenire vor continua și recomandăm cetățenilor străini să respecte legalitatea șederii în România și măsurile dispuse de autorități în eforturile de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus.

BIROUL  INFORMARE  ŞI  RELAŢII  PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut