Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

APROXIMATIV 90 DE STRĂINI VERIFICAȚI DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BOTOȘANI ÎN CADRUL UNEI ACȚIUNI

18 august 2023

Două societăți comerciale și un spațiu de cazare din municipiul Botoșani au fost verificate ieri de polițiștii de imigrări. Aproximativ 90 de străini au fost legitimați.

La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și ai Serviciului de Combatere  Criminalității Organizate  Botoșani au desfășurat, în municipiul Botoșani, o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În acest context au fost verificate două societăți comerciale și un spațiu de cazare, fiind legitimați 87 de străini (35 de femei și 52 de bărbați), cu vârste cuprinse între 20 și 52 de ani. Dintre persoanele legitimate, 86 sunt din Sri Lanka și unul din Bangladesh.

Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă.

În cadrul activităților desfășurate nu au fost constatate nereguli.

Străinilor le-au fost aduse la cunoștință prevederile O.UG. nr. 195/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare, respectiv drepturile și obligațiile pe care le au pe teritoriul României, dar și riscurile și consecințele la care se expun  în cazul în care intenționează să părăsească ilegal teritoriul României.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE, 16 STRĂINI ÎMPOTRIVA CĂRORA AU FOST EMISE DECIZII DE RETURNARE DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRELOR DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD ȘI OTOPENI

Sari la conținut