Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

APROXIMATIV 800 DE PERMISE DE ȘEDERE AU FOST EMISE DE  POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

19 martie 2024

Polițiștii de imigrări au înregistrat, la nivel național, în perioada 17 – 18 martie a.c., 443 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă și au fost aprobate alte 327 de astfel de documente.

Cetățenilor străini le-au fost emise 666 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 442 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 122 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri. Din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 155.751 de astfel de documente pentru beneficiarii protecției temporare.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 21 de străini aflați în situații ilegale, nouă dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Au fost efectuate 25 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 22.000 lei.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut