Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

APROXIMATIV 400 DE CERERI DE PRELUNGIRE A DREPTULUI DE ȘEDERE AU FOST ÎNREGISTRATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

6 septembrie 2023

În ultimele 24 de ore, polițiștii de imigrări au înregistrat 383 de cereri de prelungire a dreptului de ședere.

Cetățenilor străini le-au fost emise 337 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajare în muncă și reîntregirea familiei.

De asemenea, alte 109 permise de ședere  au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut