Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

APROXIMATIV 3.400 DE PERMISE DE ȘEDERE AU EMIS POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

28 mai 2024

În perioada 20 – 26 mai a.c., polițiștii de imigrări au emis, la nivel național, cetățenilor străini 2.788 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 2.230 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, în perioada de referință, polițiștii de imigrări au emis și 598 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări au înregistrat 2.359 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă, au fost aprobate alte 2.697 de astfel de documente, iar 377 au fost respinse.

Polițiștii de imigrări rămân în continuare la datorie și acordă sprijin tuturor celor care au nevoie.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut