Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

APROXIMATIV 120 DE PERSOANE LEGITIMATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN CADRUL MAI MULTOR ACȚIUNI

24 octombrie 2023

În perioada 16 – 21 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din Satu Mare, în cooperare cu structurile cu atribuții în domeniu, au desfășurat pe raza de competență mai multe acțiuni, scopul fiind prevenirea și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate. Au fost controlate 12 societăți comerciale, 37 autovehicule au fost verificate și aproximativ 120 de persoane au fost legitimate.

În perioada  de referință, polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Satu Mare, în cooperare cu polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, polițiști de frontieră, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, au desfășurat la nivel județean mai multe acțiuni, pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.  

În cadrul acțiunii au fost controlate 12 societăți comerciale, 37 de autovehicule au fost verificate și 117 persoane (cetățeni români și străini) au fost legitimate.

Ca urmare a verificărilor efectuate a fost depistat, în ședere ilegală, un bărbat din Maroc.

Întrucât persoana în cauză este membru de familie al unui cetățean român, iar în astfel de cazuri este interzisă returnarea, bărbatul a fost îndrumat către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

11 STRĂINI CARE AU FOST DEPISTAȚI ÎN TENTATIVĂ DE TRECERE FRAUDULOASĂ A FRONTIEREI DE STAT, AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD

Sari la conținut