Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

APROXIMATIV 1.900 DE PERMISE DE ȘEDERE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

27 octombrie 2023

În perioada 23 – 26 octombrie a.c., polițiștii de imigrări au înregistrat 1.429 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 1.768 de astfel de documente au fost aprobate.

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.453 permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 1.538 de cereri de prelungire a dreptului de ședere au fost înregistrate.

De asemenea, alte 437 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști din cadrul structurilor cu atribuții în domeniu (Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române) au depistat 42 de străini în situații ilegale. Cinci dintre aceștia au fost introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

Au fost efectuate 140 de activități specifice de control, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a  sancțiunilor este de 105.525 lei.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut