Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

AMENDĂ ÎN VALOARE DE 40.000 DE LEI APLICATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI UNEI SOCIETĂȚI COMERCIALE ȘI PATRU DECIZII DE RETURNARE EMISE

4 iulie 2023

Patru străini aflați în situații ilegale au fost depistați ieri de polițiștii de imigrări din București în timp ce desfășurau activități lucrative la o societate comercială. Trei dintre aceștia se aflau în ședere ilegală, iar unul nu avea contract de muncă.

40.000 de lei a fost valoarea sancțiunii contravenționale aplicată persoanei juridice de către polițiștii de imigrări.

La data de 3 iulie a.c., polițiștii de imigrări din București au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 61 de ani, doi din Iran și doi din Tadjikistan, în timp ce desfășurau activități lucrative la o societate comercială cu domeniul de activitate construcții.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în țara noastră, în scop de angajare în muncă, însă la momentul depistării trei se aflau în ședere ilegală, iar unul fără forme legale.

Ca urmare a celor constatate, pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15, respectiv 30 de zile de pe teritoriul țării noastre. De asemenea, într-un caz, la ieșirea din țară, pe numele unuia dintre bărbați va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 40.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare (primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin fără aviz de angajare sau de detaşare, cu sau fără contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată; primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin cu şedere ilegală, cu sau fără contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată).

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut