Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

AMENDĂ ÎN VALOARE DE 180.000 DE LEI APLICATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN SATU MARE

10 ianuarie 2023

O societate comercială din județul Satu Mare a fost sancționată astăzi de polițiștii de imigrări cu suma de 180.000 de lei, pentru nereguli constatate la încadrarea în muncă a străinilor în România.

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii de imigrări din Satu Mare au finalizat  verificările pentru o societate comercială, iar pentru neregulile constatate au luat măsura sancționării contravenționale.

Din verificări a reieșit că reprezentantul societății comerciale a primit la muncă 18 străini, cu vârste cuprinse între 30 și 51 de ani, din India, Sri Lanka și Bangladesh, fără avize și contracte individuale de muncă.

Ca urmare a celor constatate, reprezentantul firmei a fost sancționat contravențional cu suma de 180.000 de lei, conform art. 36 alin 1 lit. a, respectiv art. 36 alin. 1 lit. b din O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României (primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin fără aviz de angajare sau de detașare, cu sau fără contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată;  primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin cu şedere ilegală, cu sau fără contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată).

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut