Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

Alte situații

În situația în care intervin modificări cu privire la nume, prenume, cetățenie, adresă, precum și în cazul pierderii sau furtului, distrugerii sau deteriorării documentului care atestă rezidența pe teritoriul statului român, trebuie să obțineți un alt certificat de înregistrare, respectiv o altă carte de rezidență. Pentru aceasta, veți depune, la formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări din județul în care locuiți, pe lângă documentele prevăzute de lege pentru eliberarea certificatului de înregistrare, respectiv a cărții de rezidență și următoarele documente, după caz:

– dovada modificării survenite (cu excepția adresei de rezidență care poate fi declarativă);

– dovada că ați declarat furtul documentelor eliberate de autoritățile române în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 102/2005.

 

Furtul documentelor în baza cărora se permite trecerea frontierei de stat a României, precum și al celor eliberate de autoritățile române, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 102/2005, se declară la organul de poliție competent teritorial, în termen de 48 de ore de la constatarea evenimentului.

Pierderea, deteriorarea sau distrugerea documentelor eliberate de autoritățile române în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 102/2005 se declară la formațiunea competentă teritorial a Inspectoratului General pentru Imigrări, în termen de 48 de ore de la constatarea evenimentului.

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut