Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACTIVITĂȚILE ȘI ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI CONTINUĂ

31 octombrie 2023

Pe linie de migrație, în ultimele 24 de ore, polițiștii de imigrări au înregistrat 444 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 290 de astfel de documente au fost aprobate.

Cetățenilor străini le-au fost emise 289 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 397 de cereri de prelungire a dreptului de ședere au fost înregistrate.

De asemenea, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști din cadrul structurilor cu atribuții în domeniu (Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, respectiv Inspectoratul General al Poliției Române) au depistat 15 străini în situații ilegale, unul dintre aceștia fiind introdus în centrul de custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

Au fost efectuate șase activități specifice de control, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.600 lei.

În domeniul azilului, au fost emise 133 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Din data de 18 martie 2022 și până în prezent au fost acordate  146.567 de astfel de documente.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.452 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32,5 %.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil rămân în continuare acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut