Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACTIVITĂȚILE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN SEZONUL ESTIVAL CONTINUĂ

3 iulie 2023

Polițiștii de imigrări sunt în continuare la datorie acționând, la nivel național, pentru siguranța cetățenilor în Sezonul Estival 2023.

Pe durata întregului sezon estival, polițiștii vor acționa pentru combaterea migrației ilegale, a șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, în perioada de referință vor fi intensificate acțiunile și controalele în locurile și mediile frecventate de străini, precum și în incinta operatorilor economici, atunci când sunt date sau indicii cu privire la existența că în acele locuri sau medii există străini care nu respectă prevederile legale privind regimul străinilor în România.

În acest context, în perioada 14 – 30 iunie a.c., polițiștii de imigrări au depistat în situații ilegale 261 de străini, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 611 sancțiuni contravenționale.

Dintre străinii depistați în astfel de situații, 77 sunt din Bangladesh, 47 din Pakistan, 23 sunt din Nepal, iar diferența din alte state.

În perioada analizată au fost emise 183 de decizii de returnare, fiind îndepărtați sub escortă 85 de străini. Alți 55 au fost luați în custodie publică.

Totodată, vineri, 30 iunie a.c., domnul comisar-șef de poliție Dumitru BÎLTAG, Î. inspector general adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, au participat, la Constanța, la evenimetul de prezentare a efectivelor și tehnicii structurilor MAI, în baza Planului de măsuri litoral 2023, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului.

Polițiștii de imigrări sunt în continuare la datorie și acționează atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru că ne dorim ca această perioadă să se desfășoare în condiții de siguranță.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut