Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACTIVITĂȚI ȘI ACȚIUNI ALE POLIŢIŞTILOR DE IMIGRĂRI ÎN DOMENIUL MIGRAȚIEI ȘI AZILULUI: PESTE 80 STRĂINI IDENTIFICAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ȘI PESTE 1.600 DE CERERI DE PRELUNGIRE A DREPTULUI DE ȘEDERE AU FOST ÎNREGISTRATE ÎN ULTIMELE ZILE

22 septembrie 2023

În ultimele zile, poliţiştii de imigrări au desfăşurat, la nivel național, mai multe activități și acțiuni, pe raza de competenţă, având ca scop combaterea migrației ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. Activități au fost desfășurate și în domeniul azilului de către polițiștii din cadrul Direcției Azil și Integrare. Au fost identificați peste 80 de străini în situații ilegale și peste 1.600 de cereri de prelungire a dreptului de ședere au fost înregistrate.

În perioada 18 – 21 septembrie a.c., în domeniul migrației, poliţiştii de imigrări au desfăşurat, la nivel național, o serie de activităţi și acțiuni specifice atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu alte structuri cu atribuții în domeniu. În acest context s-a acționat pe două paliere: unul fiind partea de prevenire, iar celălalt de combatere a situațiilor ilegale.

Ca urmare a acțiunilor și activităților desfășurate au fost identificați, în situații ilegale, 82 de străini, 50 dintre aceștia fiind preluați de la alte structuri cu care unitatea noastră cooperează.

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.589 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 1.642 de cereri de prelungire a dreptului de ședere înregistrate.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt în continuare angajarea în muncă și reîntregirea familiei.

Pe linie de azil, în data de 19 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Giurgiu și reprezentanți ai Asociației Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom) le-au făcut o surpriză persoanelor cazate în centru. Împreună au vizitat Cetatea lui Mircea cel Bătrân, apoi Podul Bizetz din județul Giurgiu. 

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an la data de 21 septembrie, fiind dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței.  

În acest context, colegii noștri din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați au sărbătorit această zi alături de solicitanții de azil și beneficiarii unei forme de protecție cazați în centru.

Au fost realizate mesaje și simboluri ale păcii.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut