Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 72 DE ORE

14 martie 2024

În perioada 11 – 13 martie a.c., polițiștii de imigrări au înregistrat 1.350 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă și au fost aprobate alte 1.422 de astfel de documente.

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.448 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 1.292 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 251 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 59 de străini aflați în situații ilegale, opt dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Au fost efectuate 97 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 50.700 lei.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut