Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACTIVITĂȚI DE ACOMODARE CULTURALĂ ÎN PREAJMA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

23 decembrie 2019

Polițiștii de imigrări din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil București cu sprijinul ONG-urilor, au organizat săptămâna trecută, pentru persoanele refugiate și solicitante de azil, activități de acomodare culturală specifice sărbătorilor de iarnă. Activitățile au avut ca scop familiarizarea cetățenilor străini cu tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

Săptămâna trecută, polițiștii de imigrări din cadrul  Centrului Regional  de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil București împreună cu AIDROM, JRS România și Salvați Copiii au organizat o serie de evenimente cultural-artistice pentru a marca sărbătorile de iarnă.

Astfel, în cadrul activităților copiii refugiațiilor și solicitanților de azil au cântat colinde și cântece tradiționale  românești.

În așteptarea Moșului, cu scopul de a se familiariza cu tradițiile și obiceiurile românești din preajma Crăciunului și Anului Nou, persoanele cazate au participat la activități de împodobire a bradului, au confecționat ornamente specifice Crăciunului și felicitări.

Cu acest prilej ofițerii de integrare le-au prezentat străinilor semnificația datinilor legate de sărbătorile de iarnă, în diferite zone ale României, și le-au vorbit despre bucatele tradiționale, ritualul împodobirii bradului, cântecele și jocurile populare din aceste zile de sărbătoare.

Toți participanții la activități au primit din tolba lui Moș Crăciun daruri, constând în fructe și dulciuri.

Sărbătorile de iarnă  reprezintă un bun prilej pentru organizarea unor activități de acomodare culturală în vederea facilitării integrării în societatea românească.

BIROUL  INFORMARE  ŞI  RELAŢII  PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut