Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACTIVITĂȚI, ACȚIUNI ȘI REZULTATE OBȚINUTE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

10 noiembrie 2023

Pe linie de migrație, în perioada 6 – 9 noiembrie a.c., polițiștii de imigrări au înregistrat 1.703 cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Au fost aprobate alte 1.446 de astfel de documente.  

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.622 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

1.474 de cereri de prelungire a dreptului de ședere au fost înregistrate.

De asemenea, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști din cadrul structurilor cu atribuții în domeniu au depistat 42 de străini în situații ilegale, 8 dintre aceștia fiind introduși în centrele de custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

Au fost efectuate 153 de activități specifice de control, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 64.100 lei.

În domeniul azilului, au fost emise 363 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Din data de 18 martie 2022 și până în prezent au fost acordate  147.403 de astfel de documente.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în perioada analizată. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.452 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28,8 %.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut