Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACTIVITATEA POLŢIŞTILOR DE IMIGRĂRI DIN SIBIU, ÎN ANUL 2021

3 februarie 2022

În cursul anului 2021, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul  pentru Imigrări al județului Sibiu au asigurat managementul șederii şi rezidenţei pe teritoriul României pentru 5721 de persoane, dintre care 2422 din state terțe și 3299 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost emise 38 decizii de returnare, a fost revocată viza pentru 20 persoane și revocat dreptul de şedere pentru 10  persoane, a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în România în 20 de situații. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 11 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.300 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Județului Sibiu, în cursul anului 2021, au asigurat managementul șederii şi rezidenţei, pe raza județului, pentru 5721 de persoane, dintre care 2422 străini din state terțe, cei mai mulți din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Moldova şi Turcia şi 3299de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Germania,  Italia,  Franţa și Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe raza judeţului sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau studii.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 7 cereri de  invitare în România a unor străini din Liban, Maroc, India, Nigeria etc.Totodată, au fost analizate 17 cereri în ceea ce privește admisia în scopul reîntregirii familiei pentru străini din India, Siria, Africa de Sud etc.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 1519de cereri de obţinere a avizelor de angajare în muncă, fiind emiseavize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.

De asemenea, au fost soluţionate 1123 de cereri de reglementare a  dreptului de ședere și au fost emise 1187de permise de ședere temporară și 42 de permise de ședere pe termen lung. Au fost eliberate 611de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate  acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 82 de străini. Împotriva străinilor aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 38decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația şi termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României. A fost dispusă măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, pe o perioadă cuprinsă între 3 și  6 luni, împotriva a 20 de cetăţeni străini și a fost revocat dreptul de ședere în România  pentru 10 persoane. Au solicitat o formă de protecție în România 31 de străini.

În perioada de referinţă au fost aplicate 11  sancțiuni  contravenționale în valoare de 10.300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată sau OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

***

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI SIBIU

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut