Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ȘI A MUNCII ILEGALE A STRĂINILOR CONTINUĂ

10 august 2022

             La începutul acestei săptămâni, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări din municipiul București au depistat o femeie din Filipine, care se afla în ședere ilegală pe teritoriul României, iar în cazul a trei angajatori au constatat faptul că nu sunt respectate prevederile legale privind angajarea în muncă a cetățenilor străini.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti-Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au desfăşurat, la data de 8 august a.c., o serie de activităţi specifice pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat o femeie, de 47 de ani, din Filipine, care se afla în ședere ilegală pe teritoriul statului român și desfășura activități lucrative fără forme legale la o persoană fizică.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 400 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind emisă decizia de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile, de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

În continuarea activităților desfășurate, o societate comercială a fost sancționată cu avertisment, pentru faptul că a primit la muncă pe teritoriul României, fără aviz de angajare și fără contracte individuale de muncă, două femei din Nepal, care se aflau în ședere ilegală, iar o altă societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 4.500 de lei, întrucât nu a comunicat Inspectoratului General pentru Imigrări

angajarea în muncă a unui cetățean din Yemen, respectiv încetarea raporturilor de muncă a doi cetățeni din Etiopia.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut