Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNILE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR ÎN SEZONUL ESTIVAL CONTINUĂ

7 august 2023

Polițiștii de imigrări rămân în continuare la datorie și acționează atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, astfel încât perioada Sezonului Estival să se desfășoare în condiții de siguranță. Au fost identificați în situații ilegale peste 290 de străini.

Polițiștii de imigrări rămân în continuare la datorie și acționează la nivel național, pentru siguranța cetățenilor în Sezonul Estival 2023.

În acest context, în perioada 19 iulie – 6 august a.c., polițiștii de imigrări au depistat în situații ilegale 293 de străini, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 105.600 de lei.

Dintre străinii depistați în astfel de situații, 57 sunt din Sri Lanka, 50 din Bangladesh, 28 din Pakistan, 28 din Nepal, iar diferența din alte state.

În perioada analizată au fost emise 210 de decizii de returnare, fiind îndepărtați sub escortă 87 de străini. Alți 124 au fost luați în custodie publică.

Polițiștii de imigrări vor intensifica în această perioadă acțiunile și controalele în locurile și mediile frecventate de străini, precum și în incinta operatorilor economici, atunci când sunt date sau indicii cu privire la existența că în acele locuri sau medii există străini care nu respectă prevederile legale privind regimul străinilor în România.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut