Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ȘI MUNCII ILEGALE A STRĂINILOR ÎN JUDEȚUL VRANCEA

28 septembrie 2022

Timp de trei zile, polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări Vrancea au continuat acțiunile privind prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a cetățenilor străini. Două societăți comerciale au fost sancționate.

În perioada 20 – 22 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Vrancea, în cooperare cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea, au desfășurat patru acțiuni pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a cetățenilor străini.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale în cazul a două societăți comerciale, valoarea totală a amenzilor fiind de 20.000 lei, în conformitate cu prevederile OG nr. 25/2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit că cele două societăți comerciale au încheiat contracte individuale de muncă pentru un cetățean din Pakistan și unul din Republica Moldova, fără a obține avizul de angajare pentru aceștia.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut