Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ȘI MUNCII ILEGALE A CETĂȚENILOR STRĂINI, ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

22 februarie 2019

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări din municipiul București au depistat în situații ilegale 9 cetățeni străini. Pe numele acestora au fost emise decizii de retunare și dispusă măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 9 bărbați cu vârste cuprinse între 25 și  36 de ani, din Irak și Republica Moldova, care nu îndeplineau condițiile legale privind șederea și încadrarea în muncă.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul construcțiilor, polițiștii de imigrări au depistat 8 cetățeni din Republica Moldova care desfășurau activități lucrative fără a îndeplini condițiile legale, respectiv fără a deține aviz de angajare.

Urmare a celor constatate, polițiștii au emis pe numele străinilor decizii de returnare sub escortă, fiind conduși până la punctul de trecere a frontierei de stat în vederea îndepărtării în termen de 24 de ore.

De asemenea, în cadrul acțiunii polițiștii de imigrări au depistat și un tânăr de 25 de ani, din Irak, care a intrat legal pe teritoriul țării, însă nu a părăsit România la expirarea dreptului de ședere. Pe numele său polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională de 700 de lei și au emis decizie de returnare cu obligația de a părăsi țara în termen de 15 zile.

La ieșirea din țară pe numele străinilor se va institui consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni.

Totodată, față de reprezentanții societății comerciale continuă verificările pentru clarificarea tuturor aspectelor, urmând a se dispune măsurile legale în conformitate cu prevederile  O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate. 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE                           

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut