Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ȘI MUNCII ILEGALE A CETĂȚENILOR STRĂINI, ÎN JUDEȚUL DOLJ

31 ianuarie 2020

Polițiștii de imigrări din Dolj, în cadrul activităților întreprinse, au depistat în situații ilegale 2 cetățeni străini din Moldova și Nigeria. Unul dintre aceștia, întrucât este membru de familie al unui cetățean român a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 800 de lei și îndrumat să-și reglementeze șederea în România, iar celălalt a fost luat în custodie publică pentru că nu a respectat decizia de returnare emisă anterior. De asemenea, reprezentanții a 2 societăți comerciale au fost amendați cu 1500 de lei pentru nerespectarea reglementărilor privind angajarea în muncă a cetățenilor străini.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări Dolj, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Frații Buzești Craiova, au desfăşurat, la data de 30 ianuarie a.c., o acțiune în cooperare, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza județului Dolj.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 2 străini, de  41, respectiv 30 de ani, din Republica Moldova și Nigeria, care au intrat legal în țara noastră, însă nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere și nici nu au făcut demersuri de prelungire a acestuia.

Astfel, pe numele persoanei din Moldova, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă  în valoare de 800 lei, și a fost informată despre posibilitatea de a solicita un drept de ședere temporară în România ca urmare a casătoriei cu un cetățean român, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Cetățeanul nigerian, întrucât nu a respectat decizia de returnare emisă, anterior, pe numele său, polițiștii au dispus măsura îndepărtării sub escortă din România, iar până la îndepărtare a fost luat în custodie publică.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate societăți comerciale, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare totală de 1500 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligația angajatorului de a comunica Inspectoratului General pentru Imigrări, în cel mult 10 zile de la data începerii activității, despre încadrarea în muncă a cetățenilor străini care nu au nevoie de aviz de angajare, în conformitate cu prevederile  O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări  urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, e-mail dj.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI DOLJ

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut