Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ȘI MUNCII ILEGALE A CETĂȚENILOR STRĂINI, ÎN JUDEȚUL DOLJ

20 septembrie 2019

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări din Dolj au depistat în situații ilegale 2 cetățeni străini. Pe numele acestora a fost emisă o decizie de returnare și aplicată o sancțiune contravențională de 1200 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări Dolj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj și lucrători ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj, au desfăşurat, în perioada 18-20 septembrie 2019, mai multe acțiuni proprii și în cooperare, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza județului Dolj.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 2 bărbați, de  40, respectiv 70 de ani, din Egipt și Canada, care nu mai îndeplineau condițiile legale privind șederea și încadrarea în muncă.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au stabilit că cei doi străini au intrat legal pe teritoriul țării, însă nu au părăsit România la expirarea dreptului de ședere. Astfel, pe numele egipteanului, polițiștii de imigrări au emis o decizie de returnare cu obligația de a părăsi țara noastră în termen de 15 zile, iar în cazul cetățeanului canadian, a fost luată măsura sancționării contravenționale în valoare de 1200 lei, fiind interzisă returnarea, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, în cadrul acțiunilor, au fost verificate 7 societăți comerciale, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11500 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin fără aviz de angajare sau de detașare, precum și pentru nerespectarea obligației angajatorului de a comunica Inspectoratului General pentru Imigrări, în cel mult 10 zile de la data începerii activității, despre încadrarea în muncă a cetățenilor străini care nu au nevoie de aviz de angajare, în conformitate cu prevederile  O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti de imigrări  urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate.

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, e-mail dj.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI DOLJ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut