Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ILEGALE A STRĂINILOR, ÎN JUDEȚUL VRANCEA

29 august 2022

Poliţiştii de imigrări din Vrancea au depistat o persoană de sex feminin, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României  după expirarea dreptului de şedere.

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea au desfășurat, la data de 28 august a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au depistat cu ședere ilegală o persoană de sex feminin, în vârstă de 39 de ani, din Republica Moldova.

Din verificări a reieşit că aceasta a intrat legal în România și a avut drept de ședere temporară, în scop de reîntregirea familiei – membru de familie al unui cetățean român, însă la expirarea perioadei de ședere aceasta nu a părăsit teritoriul national.

Ca urmare a celor constatate i-a fost înmânată o comunicare în vederea punerii în legalitate și a reglementării dreptului de ședere temporară, în conformitate cu O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu avertisment.

Totodată, la nivelul județului Vrancea în luna august a.c. au fost desfășurate mai multe acțiuni care au avut ca scop prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, fiind depistați alți nouă cetățeni străini, respectiv cinci din Republica Moldova, trei din Rusia și unul din Sri Lanka. Cu această ocazie au fost aplicate trei sancţiuni contravenționale, iar pe numele cetățeanului din Sri Lanka a fost emisă decizie de returnare de pe teritoriul României cu termen de plecare voluntară de 15 zile.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări al județului Vrancea, situat în municipiul Focșani, str. Cezar Bolliac, nr. 12, județul Vrancea, la telefon 0237/207304 şi email vn.igi@mai.gov.ro sau vizitând website-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut