Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ILEGALE A STRĂINILOR, ÎN JUDEȚUL VRANCEA

6 ianuarie 2022

Poliţiştii de imigrări din Vrancea au depistat un bărbat, din Irak, care nu a părăsit țara noastră la expirarea perioadei de ședere. Pe numele acestuia a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului României prin care este obligat să părăsească țara în cel mult 3 zile și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 lei. 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea au desfășurat, la data de 5 ianuarie a.c., o acțiune în cooperare cu Poliția Panciu, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat cu ședere ilegală un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Irak.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cetățeanul irakian a intrat legal în România, în baza unui document eliberat de un stat al Uniunii Europene, însă, la expirarea dreptului de ședere, nu a părăsit teritoriul țării.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia o comunicare de părăsire a teritoriului  României, prin care este obligat să părăsească țara noastră în termen de 3 zile. Totodată,   a fost sancționat contravenționat cu amendă în valoare de 600 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la telefon 0237/207307 sau 0237/207304 şi email vn.igi@mai.gov.ro sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ACESTUI AN, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU INTRODUS ÎN CENTRELE DE CUSTODIE PUBLICĂ APROXIMATIV 280 DE STRĂINI

Sari la conținut