Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ILEGALE A STRĂINILOR, ÎN JUDEȚUL VRANCEA

18 noiembrie 2021

Poliţiştii de imigrări din Vrancea au desfășurat, în această săptămână, mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, în cadrul cărora au fost depistați, cu ședere ilegală, patru persoane din Republica Moldova. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească România în termen de 15 zile. Totodată, au fost sancționați contravențional cu avertisment scris.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Vrancea au desfășurat, în această săptămână, mai multe acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat cu ședere ilegală, 2 femei, în vârstă de 43, respectiv 50 de ani, din Republica Moldova, una dintre acestea fiind însoțită de 2 copii minori.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cetățenii moldoveni au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere, conferit de pașaportul biometric, nu au părăsit teritoriul țării și nici nu au întreprins demersuri legale pentru reglementarea șederii.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele lor decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească România în termen de 15 zile. Totodată, cele două femei au fost sancționate contravențional cu avertisment scris, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor, republicată.

***
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la telefon 0237/207307 sau 0237/207304 şi email vn.igi@mai.gov.ro sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut