Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ȘEDERII ILEGALE A CETĂȚENILOR STRĂINI, ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

6 august 2020

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări din municipiul București au depistat un cetățean turc care se sustrăgea cercetărilor într-un dosar penal, acesta fiind predat polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B., pentru aplicarea măsurilor legale.

De asemenea, alți doi cetățeni afgani, ambii minori, au solicitat, după depistare, o formă de protecție internațională în țara noastră, persoanele fiind cazate întru-un centru specializat unde vor parcurge procedura de azil.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat cu ședere ilegală un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Turcia, membru de familie al unui cetățean român.

În cadrul verificărilor, polițiștii de imigrări au constatat faptul că acesta se sustrăgea cercetărilor efectuate într-un dosarul penal instrumentat de către autoritățile competente, fiind bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de înșelăciune, având pe numele său emis un mandat de aducere.

Ca urmare a celor constatate, cetățeanul turc a fost predat Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pentru aplicarea măsurilor conform competențelor.

Într-o altă acțiune, polițiștii de imigrări au preluat doi cetățeni afgani, ambii minori, care la momentul depistării au solicitat o formă de protecție internațională în țara noastră. Persoanele au fost cazate în Centrul de proceduri și cazare pentru solicitanții de azil din București, iar în perioada următoare vor parcurge procedura de azil.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii străinilor în România, precum şi prevenirea și combaterea migraţiei ilegale a acestora.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut