Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A ȘEDERII ILEGALE A STRĂINILOR ÎN TULCEA

20 ianuarie 2022

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Tulcea au depistat, cu ședere ilegală, o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în 15 zile și dispusă măsura de nepermiterea intrării în țara noastră pentru 6 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat, la data de 19 ianuarie a.c., o acțiune în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Tulcea, pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse a fost depistată cu şedere ilegală o femeie, în vârstă de 49 de ani, din Republica Moldova, care a intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu a întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele persoanei o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească ţara în cel mult 15 zile și a fost sancționată cu avertisment scris.

Totodată, la ieșirea din țară se va institui și interdicția de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Tulcea, la telefon 0240506700 –interior 20301, fax: 0240513101 sau vizitând site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TULCEA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut