Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A MIGRAȚIEI ILEGALE, ÎN TELEORMAN

31 august 2021

 Poliţiştii de imigrări din Teleorman au depistat doi tineri din Nigeria, care nu au respectat condițiile intrării și scopul șederii pe teritorul României. Pentru unul dintre aceștia a fost revocat dreptul de ședere și obligat să părăsească țara noastră în termen de 30 de zile, iar la ieșire va fi instituită nepermiterea intrării pentru o perioadă de 6 luni. Cel de-al doilea, întrucât are în analiză o cerere de acordare a unei forme de protecție internațională are permisiunea de a rămâne pe teritoriul României, în vederea parcurgerii procedurii de azil.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Teleorman au desfăşurat, la data de 30 august a.c., o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman – Serviciul Rutier, în scopul combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistați, pe raza județului Teleorman, doi tineri în vârstă de 34, respectiv 39 de ani, din Nigeria. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au constatat că cetățenii străini au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă ședere în scop de studii, însă, nu figurau înscriși la vreo unitate școlară, unul dintre aceștia având în analiză și o cerere de acordare a unei forme de protecție internațională.

Ca urmare a celor constatate, pentru o persoană, polițiștii de imigrări au revocat dreptul de ședere, iar prin decizia de returnare emisă are obligativitatea să părăsească țara în termen de 30 de zile. La ieșirea din țară, pe numele său va fi instituită măsura de nepermiterea intrării în țara noastră pentru o perioadă de 6 luni.

Pentru cel de-al doilea cetățean nigerian, întrucât cererea de azil este în analiză are permisiunea de a rămâne pe teritoriul României, în vederea parcurgerii procedurii de acordare a unei forme de protecție internațională.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TELEORMAN

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut