Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD PE LINIA ȘEDERII ILEGALE

22 noiembrie 2022

Polițiștii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Bistrița-Năsăud au continuat la sfârșitul săptămânii trecute acțiunile pe linia șederii ilegale a străinilor pe teritoriul României. Doi tineri din China, respectiv Maroc, au fost depistați în situații ilegale.

La data de 20 noiembrie a.c., polițiștii de imigrări din Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au desfășurat o acțiune în orașul Sângeorz Băi, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale a străinilor pe teritoriul țării noastre.

În cadrul acțiunii au depistat un tânăr din China și o tânără din Maroc, care se aflau în situații ilegale.

Din verificări a reieșit că tânărul din China este membru de familie al unor cetățeni străini cu drept de ședere pe termen lung pe teritoriul României, iar tânăra din Maroc este membru de familie al unui cetățean român.

Ca urmare a celor constatate, cei doi au fost îndrumați către structura de imigrări în vederea reglementări dreptului de ședere, în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În conformitate cu prevederile actului normativ menționat, măsura returnării nu poate fi dispusă împotriva străinilor aflați în oricare dintre următoarele situații:

a) străinul este minor, iar unul dintre părinții acestuia are drept de ședere în România;

b) străinul este părinte al unui minor care are cetățenia română, dacă minorul se află în întreținerea acestuia sau dacă există obligația plății pensiei de întreținere, obligație pe care străinul și-o îndeplinește cu regularitate;

c) străinul este căsătorit cu un cetățean român sau cu un străin care are drept de ședere pe termen lung pe teritoriul României;

d) străinul a depășit vârsta de 65 de ani.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE, 16 STRĂINI ÎMPOTRIVA CĂRORA AU FOST EMISE DECIZII DE RETURNARE DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRELOR DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD ȘI OTOPENI

Sari la conținut