Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI ȘI ÎN JUDEȚELE ARAD ȘI GIURGIU

9 septembrie 2022

Prioritățile operative ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au vizat controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a cetățenilor străini, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate. Opt cetățeni străini au fost depistați cu ședere ilegală, fiind dispuse măsuri în consecință.

În perioada 5-7 septembrie a.c., poliţiştii de imigrări din județele Arad, Giurgiu, precum și cei din Municipiul București, au desfășurat, pe raza de competență, verificări în teren, scopul fiind prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.

Astfel, polițiștii din Arad au depistat cu ședere ilegală un cetățean străin, de 31 de ani, din Sudan. Acesta a fost sancționat contravențional cu avertisment în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare și i-a fost emisă o decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

Alți trei cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, din Bangladesh, care se aflau în ședere ilegală și desfășurau activități lucrative la o societate comercială din județul Giurgiu au fost depistați de polițiștii de imigrări din județ.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, în scop de muncă, însă nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere conferit prin viză.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 1200 de lei.

De asemenea, tot în cadrul aceleiași societăți comerciale, polițiștii de imigrări din Giurgiu au identificat un bărbat, de 44 de ani, tot din Bangladesh, care desfășura activități lucrative fără a avea aviz de angajare la societatea respectivă.

Pe numele celor patru cetățeni străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

Totodată, în cazul bărbatului de 44 de ani a fost dispusă și măsura de interzicerea intrării pe teritoriul statului român, pentru o perioadă de 6 luni.

La activitatea desfășurată au participat jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu.

Și polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor București au identificat cu ședere ilegală o femeie de 34 de ani, din Egipt.

Întrucât aceasta este căsătorită cu cetățean român a fost îndrumată să se prezinte la formațiunea teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

Polițiștii au mai identificat cu ședere ilegală, în perioada de referință, alți trei cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 25 și 38 de ani, toți din Turcia, pe numele lor fiind emise decizii de returnare.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil rămân acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut