Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI ÎN JUDEȚELE DÂMBOVIȚA, IAȘI ȘI MUREȘ

19 februarie 2023

Cinci străini aflați în situații ilegale au fost depistați ieri de polițiștii de imigrări în cadrul unor acțiuni care au avut ca scop prevenirea și combaterea șederii ilegale.

În două cazuri au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile.

La data de 18 februarie a.c., poliţiştii de imigrări din județele Dâmbovița, Iași și Mureș au desfășurat, pe raza de competență, verificări în teren, scopul fiind prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor în țara noastră.

În acest context, polițiștii de imigrări Dâmbovița au depistat în situații ilegale o adolescentă de 18 ani, din Republica Moldova.

Din verificări a reieșit că aceasta este membru de familie al unui cetățean român, fiind îndrumată către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

Un bărbat din Pakistan, aflat în ședere ilegală, a fost depistat ieri de polițiștii de imigrări din Iași. Acesta a intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit țara noastră.

Pe numele acestuia, polițiștii de imigrări au emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele persoanei în cauză va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Și polițiștii de imigrări din Mureș au depistat, în aceeași zi, în situații ilegale, trei persoane, una din Pakistan și două din Muntenegru.

Ca urmare a verificărilor, într-un caz a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, iar în celelalte două cazuri, polițiștii continuă verificările în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil rămân acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut