Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI PE LINIA ȘEDERII ILEGALE ȘI A MUNCII NEDECLARATE

3 noiembrie 2022

O femeie din Etiopia și doi bărbați din Filipine și au fost depistați ieri în situații ilegale de polițiștii de imigrări din București. Au fost finalizate verificările și în cazul a două societăți comerciale, una dintre acestea fiind sancționată cu amendă în valoare de 14.500 de lei.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat o acțiune, în municipiul Bucureşti, pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale străinilor pe teritoriul țării noastre.

În urma activităților desfăşurate au fost identificați în situații ilegale o femeie de 25 de ani, din Etiopia, și doi bărbați de 24, respectiv 36 de ani, din Filipine.

Din verificări a reieșit că străinii au intrat legal în România în scop de angajare, însă au fost depistați desfășurând activități lucrative fără forme legale la o societate comercială din București.

Ca urmare a celor constatate, străinilor le-a fost revocat dreptul de ședere temporară și le-au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 de zile.

De asemenea, la ieșirea din țară, față de aceștia va fi dispusă și măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, republicată, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, polițiștii de imigrări continuă verificările și față de societatea comercială.

În aceeași zi au fost finalizate verificările și pentru două societăți comerciale. Într-un caz nu au fost constatate nereguli, iar în cel de-al doilea caz, societatea comercială a fost sancționată cu amenzi în valoare totală de 14.500 lei (10.000 lei pentru faptul că a primit la muncă pe teritoriul României, fără aviz de angajare sau detașare, un cetățean nepalez care a intrat legal în țară și căruia i-a fost revocat dreptul de ședere, respectiv 4.500 de lei pentru faptul că nu a comunicat către Inspectoratul General pentru Imigrări, în termenul legal de 10 zile, angajarea a 3 străini exceptați de la obținerea avizelor de angajare, aflați în ședere legală, O.G. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare).

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut