Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA ȘEDERII ȘI MUNCII ILEGALE A CETĂȚENILOR STRĂINI, ÎN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

9 mai 2018

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse pe linia prevenirii și combaterii șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini, polițiștii de imigrări din municipiul București au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.

Astfel, în urma activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, în situații ilegale, 4 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 31 și 57 de ani, din Republica Moldova, Iordania, Irak și Siria.         

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1700 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, respectiv perioada dreptului de ședere, sau necomunicarea în termenul legal a schimbării reședinței. Doi dintre străini, membri de familie a unor cetățeni români, au fost îndrumați să se prezinte la structura de imigrări pentru a-și reglementa dreptul de ședere.

Totodată, în urma controalelor la mai multe societăți comerciale, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 16.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Reprezentanții firmelor au fost sancționați pentru primirea la muncă a cetățenilor străini fără aviz de angajare, precum și neîndeplinirea obligației angajatorului de a anunța I.G.I. asupra începerii sau încetării contractului de muncă a străinilor.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc creșterea gradului de siguranță a cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate. 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut