Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA ŞEDERII ILEGALE A STRĂINILOR, ÎN JUDEŢUL TULCEA

7 august 2018

Poliţiştii de imigrări din Tulcea au depistat două persoane din Republica Moldova, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligate să părăsească ţara noastră în 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat, în data de 06 august  a.c., o acţiune, pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

 În cadrul activităţilor întreprinse, au fost depistați cu şedere ilegală o femeie și un copil, mamă şi fiică, din Republica Moldova, care au intrat legal în România, însă, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii au emis pe numele cetăţenilor moldoveni decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească ţara în cel mult 15 zile. Totodată, femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, modificată şi completată.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Tulcea, la telefon 0240506700 –interior 20301, fax: 0240513101 sau vizitând site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDETULUI TULCEA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut