Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNE PE LINIA DEPISTĂRII ȘEDERII ILEGALE A STRĂINILOR

8 august 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București  au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute o acțiune pe raza de competență, având ca scop combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini. Cinci cetăţeni străini au fost identificaţi cu şedere ilegală.

La data de 5 august a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București-Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat o acțiune în municipiul București, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României.

În urma activităților desfășurate au fost identificați cu ședere ilegală în România, cinci cetățeni străini, trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 27 şi 57 de ani, doi din Sri Lanka și trei din Nepal, Nigeria și Kazakhstan.

Din verificări a reieşit că aceştia au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul statului român la expirarea termenului de şedere.

Față de patru dintre aceștia au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile, de pe teritoriul țării noastre.

Întrucât, cea de-a cincea persoană, o femeie din Kazakhastan, este membru de familie al unui cetățean român, a fost îndrumată să se adreseze Inspectoratului General pentru Imigrări în a cărei rază de competență își va stabili reședința, în vederea reglementării dreptului de ședere.

Cei în cauză au fost sancţionați contravenţional, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

Str. LT. Col. Marinescu Constantin, Nr. 15 A, Sector 5, Bucuresti

ULTIMA
ORĂ

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ACESTUI AN, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU INTRODUS ÎN CENTRELE DE CUSTODIE PUBLICĂ APROXIMATIV 280 DE STRĂINI

Sari la conținut