Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNE PE LINIA DEPISTĂRII ȘEDERII ILEGALE A STRĂINILOR ÎN JUDEȚUL BOTOȘANI

13 octombrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani au desfășurat ieri o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini. O femeie a fost identificată cu şedere ilegală.

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României.

În urma activităților desfășurate a fost identificată cu ședere ilegală în România, o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, aflată în ședere ilegală.

Din verificări a reieşit că aceasta a intrat legal în țara noastră, însă nu a părăsit teritoriul statului român la expirarea termenului de şedere.

Întrucât, persoana în cauză, este membru de familie al unui cetățean român, aceasta a fost îndrumată în vederea reglementării dreptului de ședere.

Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 800 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut