Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNE PE LINIA DEPISTĂRII ȘEDERII ILEGALE A STRĂINILOR ÎN JUDEȚUL ARAD

26 iulie 2022

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiști de imigrări din județul Arad împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au desfășurat o acțiune de cooperare operativă pe raza județului Arad, având ca obiectiv combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre, ocazie cu care au fost identificați, cu ședere ilegală, doi cetățeni din Pakistan și un cetățean din Nepal.

Polițiști de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Arad, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, la sfârșitul săptămânii trecute, au desfășurat o acțiune de cooperare operativă, având ca obiectiv combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României.

Astfel, în urma activităților întreprinse în zona gării din Arad, au fost identificați cu ședere ilegală în România, trei cetățeni străini, doi din Pakistan și unul din Nepal, cu vârste cuprinse între 30 şi 41 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cei doi cetățeni pakistanezi nu au părăsit ţara noastră la expirarea vizei, fiind sancţionați contravenţional cu amendă în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Totodată pe numele acestora s-au emis decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile.

În ceea ce-l priveşte pe cetăţeanul nepalez, acesta avea decizie de returnare emisă de Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, însă nu a respectat termenul de părăsire voluntară a teritoriului României, fapt pentru care a fost însoțit la Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică din Arad, în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul României, fiindu-i instituită măsura de interzicere a intrării pe teritoriul țării noastre, pentru o perioadă de 1 an și 6 luni.

Inspectoratul General pentru Imigrări, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI ARAD

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut