Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU: NOUĂ SOCIETĂȚI COMERCIALE AU FOST CONTROLATE ȘI PATRU STRĂINI AU FOST DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE

15 mai 2024

Nouă societăți comerciale au fost controlate astăzi de polițiștii de imigrări, în cooperare cu structuri cu atribuții în domeniu. Peste 60 de străini au fost verificați în aplicația eDAC, și patru au fost depistați în situații ilegale.

La data de 15 mai a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanța, polițiști din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța au desfășurat o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în România.

Au fost controlate nouă societăți comerciale cu domeniu de activitate construcții și un spațiu de cazare.

De asemenea, în aplicația eDAC, au fost verificați 61 de străini, din Bangladesh, Turcia și Turkmenistan.

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost depistați în situații ilegale patru străini, dintre care doi din Bangladesh și doi din Turkmenistan. Bărbații din Bangladesh au fost îndrumați să-și reglementeze dreptul de ședere, iar pe numele celorlalți doi au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare (au fost depistați în timp ce desfășurau activități lucrative fără aviz și contract individual de muncă).

Totodată, reprezentantul unei societăți comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări, în vederea continuării verificărilor.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut