Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU POLIȚIȘTI DIN CADRUL INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN CONSTANȚA

16 februarie 2024

Trei persoane, din Etiopia, au fost depistate astăzi în situații ilegale de polițiștii de imigrări din Constanța, în toate cazurile fiind emise decizii de returnare.

La data de 16 februarie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, au desfășurat o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale a străinilor în România.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat în ședere ilegală, trei femei, cu vârste cuprinse între 24 și 45 de ani, din Etiopia.

Din verificări a reieșit că acestea au intrat legal în România, în scop de angajare, însă la momentul depistării se aflu în ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut